Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Zeer succesvolle oud ijzer ophaaldag

9 oktober 2021 18:45


Zaterdag 9 oktober vond alweer de 7e Klarenbeekse oud ijzer ophaaldag plaats in Klarenbeek. Deze keer is de opbrengst voor SC Klarenbeek, welke besteed wordt aan het buitenmeubilair en de geluidsinstallatie.

Mede vanwege het mooie weer en de grote groep enthousiaste vrijwilligers werd het weer een memorabele dag. Hieronder een verslag van een direct betrokkene.

Voorafgaand aan de dag is door de afdelingen van de sportclub in de dorpskern en buitengebieden van Klarenbeek al een mooie flyer rondgebracht, waardoor mensen al geattendeerd werden aan de aankomende ophaaldag. Traditiegetrouw kwam vervolgens op zaterdagmorgen in alle vroegte de geluidswagen van het actiecomité de aankondiging van de actiedag. Dit keer met het nieuwe dorpslied van Klarenbeek en we meenden ook de stem van de welbekende dorpspreker te herkennen.

Tegelijkertijd brachten de vele vrijwilligers hun materialen en trekkers in gereedheid, om af te reizen naar het terrein van Helmert Verbeek en Jeroen van Schaik aan de Broekstraat, welke dit jaar plaats van handelen was. Om 9 uur werd daar gezamenlijk afgetrapt en werd de gehele groep toegesproken door actiecomitélid Anton van Gurp. Met gevaar voor eigen leven klom hij op de eerste vracht met ijzer, waarna de drie speerpunten voor de dag voorbij kwamen. Op ludieke wijze werd aandacht besteed aan nummer drie: zoveel mogelijk ijzer ophalen, nog belangrijker op twee: gezelligheid en op een: veiligheid. Aan het eind van de dag mogen we concluderen dat alle drie met vlag en wimpel de doelstelling hebben gehaald.

Direct daarna werden de ploegen opgedeeld en trokken zo’n vijftien trekker-kar-helper-fiets combinaties het dorp en de buitenstreken door. Wat een ijzer was er weer verzameld door de Klarenbekers en wat werd er wederom een fantastische medewerking aan deze actiedag.

Na een subliem geregelde lunch door Marita van Schaik en Gerda Hafkamp, werd in de middag nogmaals ten strijde getrokken en werd aan het eind van de dag de balans opgemaakt. Toen bleken liefst vijf gigantische bakken over de rand gevuld te zijn met oud ijzer, nog een oplegger met aluminium en rvs, een aanhanger met kabels, bak met accu’s, vele wasmachines en zo meer. U begrijpt dat de welverdiende borrel met hapjes na afloop de vrijwilligers enorm verdiend was en ze zich dit wel deden smaken. Na een afsluiten dankwoord van nogmaals Tonny Brugman en Gert van Bokhorst van SC Klarenbeek bleef het nog wel even gezellig aan de Broekstraat.

Mocht u toch de actie hebben gemist en nog oud ijzer hebben liggen. We kunnen het ons eigenlijk niet voorstellen, maar het kan. Dan kunt u alsnog contact opnemen met de actiegroep om afspraken te maken over het ophalen van uw oud ijzer.

Het actiecomité is te bereiken via onderstaande nummers;
Henk 06 - 51 06 24 53
Tonny 06 - 13 74 39 54
Hennie 06 – 30 25 79 00

Namens alle leden van SC Klarenbeek, nogmaals dank aan de vele vrijwilligers die deze oud ijzer dag tot een enorm succes hebben gemaakt.

Bestuur SC Klarenbeek

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!