Info - SC Klarenbeek

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Info

De afdeling fietsen is opgericht op 25 september 2008 en biedt daarmee al heel wat jaren fietsplezier voor mensen uit Klarenbeek en omstreken. Lijkt het je leuk een keer mee te rijden, sluit dan eens aan bij een van onderstaande fietstijden. Gestart wordt er vanaf ons sportpark.

Wielrennen
In de zomerperiode wordt er in groepsverband één keer per week op de racefiets gereden. Er wordt gefietst op de maandagavond. De afstand varieert, afhankelijk van de weersomstandigheden en enthousiasme, tussen de 50 en 80 km. Start 18:30 uur bij SC Klarenbeek.

  Zaterdag Zondag Maandag Dinsdag Woensdag
Wielrennen (alleen zomer)   09:00 18:30   18:30

Verzamelen op het voorterrein van SC Klarenbeek.

Mountainbiken
Mountainbiken doen we altijd en overal. Hieronder de starttijden. Deze tijden zijn leidend.

  Zaterdag Zondag Maandag   Woensdag  
ATB (zomertijd) (Snelle groep) 14:00          
ATB (zomertijd) 15:00 09:00     18:30  
ATB-Ladies ride (zomertijd)         18:30  
ATB (wintertijd) 14:00 09:00        

Verzamelen op het voorterrein van SC Klarenbeek.

Afdeling Fietsen

Startende mountainbikers
Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend mee te fietsen. U dient zich hiervoor wel eerst aan te melden via onderstaand mailadres. Vervolgens kunt u één maand - na bevestiging aanmelding - vrijblijvend meefietsen. Hierna dient u zich aan te melden als lid. Na aanmelding als lid, bent u ook automatisch lid van het NFTU.

In de regel is er altijd de mogelijkheid om onder begeleiding mee te fietsen. Tijdens de eerste keren wordt vooral op de zithouding en het schakelen en remmen gelet. De ervaring leert dat een startende fietser binnen een aantal weken de techniek steeds beter beheerst. Indien het aantal deelnemers en begeleiders groot genoeg is wordt de groep gesplitst. De startende mountainbiker die graag mee wil fietsen kan zich melden bij Leo Tromp 06-83235582 of Marga Spijkerbosch tel  06-51916142. Wij zullen dan zorg dragen voor een juiste begeleiding.

Fietskleding
Wij zien graag onze fietsleden in de kleuren van onze fietsafdeling. Daarom hebben we kortingsafspraken gemaakt met onze sponsor Bike Totaal Wolters. In het contract fietskleding leest u precies hoe u eigenaar kunt worden van uw fietskleding. (KLIK HIER VOOR HET CONTRACT FIETSKLEDING)

Zonder helm op ons hoofd, gaan wij niet de fiets op. Tips voor het aanschaffen van een helm, zie deze folder onder downloads.

ATB tocht
Eén keer per jaar wordt in januari de ATB toertocht georganiseerd. Er zijn 6 afstanden, te weten de 25, 40, 47, 55, 60 en 70 kilometer. Deze tocht wordt uitgezet via de Loenense Veldhuizen en vandaar in de richting van Beekbergen en Hoenderloo. De route wordt afgesloten met de technische beklimmingen bij de Loenense Waterval. Er is 1 pauzeplek waar bouillon en krentenbollen, bananen etc. te verkrijgen zijn. De afgelopen jaren waren er telkens honderden deelnemers die na afloop ook nog eens genoten van een warme kop erwtensoep. Start en finish is bij het MFC. Er zijn veel vrijwilligers betrokken bij deze tocht, de verkeersregelaars zorgen voor een veilige oversteek, de dames van de inschrijving verzorgen later ook de erwtensoep in het MFC. Daarnaast zijn er nog vele vrijwilligers onderweg voor het uitpijlen van de route op zaterdag. De bevoorrading van de pauzeplekken, de routecontrole, EHBO-ers en route-opruimers. Zonder hen is dit niet mogelijk.

Lid worden van de afdeling fietsen
Meer informatie over het aanmelden bij de afdeling fietsen vind je op de lidmaatschap pagina op deze site. Daar kun je ook het inschrijfformulier vinden.

NTFU lidmaatschap
Naast het lidmaatschap van SCK heb je dan ook de voordelen van de overkoepelende fietsorganisatie NTFU, waarbij dan binnen de voorwaarden je fiets en kleding verzekerd is en je regelmatig heel interessante documentatie ontvangt.

Wilt u contact opnemen met de fietsafdeling mail dan naar: fietsen@scklarenbeek.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!