Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Finale Pauwbokaal eindigt in remise. Niels Mulder wint op percentage.

23 april 2017 12:15


Niels Mulder en Jan Korenblek eindigden gelijk tijdens finale!
Spannende finale Klarenbeeks Kampioenschap Libre eindigde in remise

Op maandag 10 tot en met vrijdag 21 april werd er gestreden om het Klarenbeeks Kampioenschap Libre biljart. In totaal streden 54 enthousiaste biljarters mee die allen lid zijn van een Klarenbeek biljartvereniging of leden zijn van een vereniging uit de nabije omgeving, als voorbeeld Biljartvereniging De Diederik uit Klein-Amsterdam.

Voor de finale ronden afgelopen vrijdagavond plaatsten zich zes biljarters. Niels Mulder van SC Klarenbeek afdeling biljart en Jan Korenblek van BV De Diederik plaatsten zich om te strijden om de hoogste eer. Niels heeft een gemiddelde van 90 en Jan 41 caramboles. Het werd een spannende strijd tot ronde 26 toen Niels zijn 90 gewenste caramboles liet noteren. Jan mocht daarna nog de gelijkmakende beurt afmaken en moest nog vier caramboles maken. En ja hoor! Hij maakte ook de vier laatste caramboles, wat inhield dat er sprake is van twee finale winnaars. En zoals eerder werd afgesproken werd er door de leiding even kort vergaderd en kwam de uitslag. Beiden hadden voor de finale alle voorronden gewonnen, zodoende kon hieruit geen winnaar aangewezen worden. Er werd verder gekeken naar de onderlinge percentages; Niels kwam uit op 597,8 van de zes partijen en Jan op 585,4. Zo werd Niels uitgeroepen als winnaar.

Niels doet al vanaf de begin van het toernooi mee en melde dat hij het laatste jaar bij Dennenlust, zes jaar geleden nog de verliezersronde had gewonnen (Gé Pijnappel won toen het toernooi). Jan deed voor de vierde keer mee en plaatste zich nu voor het eerst voor de finale ronden. Beiden zijn trots op het behaalde resultaat. Beiden spreken over een top, goed georganiseerd toernooi en hebben woorden te kort over de spannende finale. Een unicum was het relaas van beiden.

Derde werd Toon Hurenkamp (gemiddelde 59), vierde Bennie de Krosse (47), gedeeld vijfde Joop Vriezekolk (33) en Frans Berenschot (44).

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!