Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Niels Mulder winnaar Tien over Rood 2019

13 januari 2019 10:00


Het 31ste Tien over Rood toernooi was weer een succes.

Op maandagavond 7 januari j.l. werd het Toernooi geopend door de voorzitter van de afdeling Biljart: Tonnie Brugman.

In zijn openingswoord meldde hij dat er elk jaar wel wat minder deelnemers zich lieten inschrijven voor het TIEN-OVER-ROOD-TOERNOOI in Klarenbeek. Wel riep hij de aanwezigen op om bij familie, buren en kennissen aan te geven dat het in Klarenbeek vooral een gezellig Toernooi is en altijd in de eerste volle week van het nieuwe jaar gehouden wordt. Hij hoopt dat in de komende jaren het aantal inschrijvingen weer zal toenemen.

In het verleden, 31 jaar geleden, is dit Toernooi opgestart, omdat in de eerste paar weken van het nieuwe jaar de sport min of meer stil lag en om wat ‘reuring’ te brengen in de kantine van de sportclub en daardoor wat meer inkomsten te genereren begonnen met het TIEN-OVER-ROOD-TOERNOOI.

In het begin was er nog maar een gering aantal deelnemers, maar door de jaren heen groeide dit aantal; van 1999 t/m 2007 tot zelfs ver boven de 300.

In al die jaren werd de inschrijving en de organisatie gedaan door Freek Berenschot, een mega-klus.

Terecht dat Freek op zondag 6 januari j.l. door de voorzitter van de sportclub werd uitgeroepen tot vrijwilliger van het jaar!

Jammer dat er dit jaar wat minder dames hebben deelgenomen op de woensdagavond. Het bestuur wil deze nieuwe ‘tak’ van het TIEN-OVER-ROOD-TOERNOOI koesteren en daarom kregen de beste 10 deelnemers een fles wijn en de drie allerbesten: Brigitte van Werven, Babette van Heeren en Larissa Romijn kregen een Douglas bon.

Ondanks het feit dat tijdens dit Toernooi de voorzitter moest worden opgenomen in het ziekenhuis, verliep alles, mede door de inzet van vele vrijwilligers, perfect.

Dank aan allen die zich hiervoor hebben ingezet.

De finale werd gespeeld op zaterdag 12 januari j.l.

Na plaatsing voor de kwartfinales, halve finales, bleven uiteindelijk onderstaande 10 finalisten over.
De finale stond onder arbitrage van Anton Boks en Gerard Klein Kalverhaar;

De einduitslag is als volgt:

1     Niels Mulder, 10 car. in 5 brt.
2     Frans de Valk, 10 car. in 7 brt.
3     Peter de Valk, 10 car. in 8 brt, na barrage
4     Jan Korenblek, 10 car. in 8 brt, na barrage
5/6   Ab Hissink, 8 car.
5/6   Johan Welmers, 8 car.
7/8   Martin Udink, 6 car.
7/8   Rob van Engeland, 6 car.
9      Evert Buitenhuis, 5 car.
10    Jan Uenk, 2 car.

Frans de Valk, was de enige van bovenstaande 10 spelers die ook vorig jaar bij de finalisten behoorde. Niels, Ab, Johan en Evert zijn lid van onze Biljartafdeling.

Na afloop verzorgde Freek Berenschot het dankwoord en de prijsuitreiking. De 10 finalisten kregen allen een mooi vleespakket.

De volledige statistieken van de finalisten en winnaars van de afgelopen is weer bijgewerkt op de vaste Tien over Rood pagina

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!