Haartsestraat 57
7121WJ
AALTEN
tel. 0543-472100

Vandaag stond de lastige uitwedstrijd tegen AZSV op het programma. AZSV wil net als Klarenbeek graag kampioen worden en had na een lastige seizoenstart de laatste twee wedstrijden gewonnen. Klarenbeek had de afgelopen twee weken niet gewonnen, maar kon na afgelopen week een hoop vertrouwen putten. Tegen Rijnvogels werd er goed gevoetbald en afgelopen werd er ook goed en fanatiek getraind.
Klarenbeek reisde maar met één doel af naar Aalten en dat was voor de 3 punten. Wij hadden ons goed voorbereid en zijn vanaf minuut 1 niet in de problemen geweest tegen een goed voetballend AZSV. AZSV had veel lopende mensen die constant van positie wisselde. Hiermee probeerde zij Klarenbeek te ontregelen. Dit lukte AZSV sporadisch. Gevaarlijk werd het echter nooit. Klarenbeek loerde op de fouten van AZSV en kreeg enkele grote kansen. De scherpte miste en de keeper pakte 2x goed. In de 23ste minuut moest Marieke gewisseld worden na een enkel blessure. Zij werd vervangen door Mireille. Net voor rust een hele grote kans voor Britt. Sanne kwam goed door op links en leverde een prima voorzet af. De bal kwam voor de voet van Britt, maar Britt schoot van 3 meter hoog over. Wij gingen dan ook rusten met een bril stand.
In de rust wat tactische aanpassingen gedaan. 2e helft was dan ook voor Klarenbeek. Het stond in verdedigend opzicht erg goed en speelde gedisciplineerd. Onze spelopvatting kost enorm veel kracht en energie en vandaag heeft eenieder dit uitstekend uitgevoerd. Rechtsback Roos was verdedigend erg sterk en aanvallend droeg zij haar steentje keurig bij. In de 46ste minuut wederom een grote kans voor Britt. Na goed druk zetten kreeg Britt de bal van de keeper op een presenteerblaadje, maar wederom was de afronding niet goed. Het was vandaag niet Britt haar wedstrijd, maar dit heeft zij ruimschoots gecompenseerd met keihard werken voor het team. Zij heeft het de verdediging van AZSV erg lastig gemaakt in de opbouw. Zoals gezegd begon Klarenbeek goed aan de tweede helft en dwong AZSV tot fouten. Deze werd afgestraft in de 55ste minuut. Een assist van Kirsten op Liset werd keurig afgewerkt en bracht Klarenbeek op een 0-1. Twee minuten later de 0-2. Mireille met een verre ingooi op Kirsten die alleen op de keeper af kon en goed binnenschoot. Drie minuten later is het wederom Kirsten die de 0-3 na een scrimmage binnenschoot. De nog maar 17 jarige Kirsten profileert zich tot nu toe uitstekend. Ze wordt overal neergezet door de trainer. Centraal achterin, rechtsbuiten, verdedigende middenvelder en vandaag als aanvallende middenvelder. Voor Kirsten niet altijd even makkelijk, maar zij vult het elke keer weer prima in. Vandaag werd dit beloond met 2 doelpunten en een assist. In de 60ste minuut de geblesseerde Grietien eruit en Monica erin. Klarenbeek bleef de tweede helft de bovenliggende partij en voetbalde het restant van de tweede helft keurig uit. In balbezit was het verzorgd en tikte wij bij vlagen AZSV weg. 15 minuten voor tijd de hardwerkende Britt eruit voor Marianne. In de 80ste minuut de 0-4. Een splijtende pass van Sanne werd op waarde geschat door Liset die na twee weken blessureleed weer haar opwachting maakte en dit beloonde met haar tweede doelpunt. 0-4! AZSV kreeg op het laatst nog 2 kansen. Deze werden niet benut en Klarenbeek kon qua kansen gezien een verdiende overwinning bijschrijven.
Er zijn een paar namen genoemd, maar dit was weer een uitstekende teamprestatie. Iedereen speelde erg goed. In elke linie werd er goed gepresteerd. De sfeer en prestaties zijn tot nu toe goed te noemen en dat willen wij zo houden. Met 5 wedstrijden en 13 punten staan wij nu alleen bovenaan. Volgende week komt st. Annaparochie op bezoek.