Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Beachtennis SC Klarenbeek

Beachtennis?! Nog nooit van gehoord, wat is dat? De meest herkenbare opmerking bij het horen van de sport. Beachtennis is een leuke, snel geleerde dynamische sport. Jong, oud, stijf of een sporter in hart en nieren; iedereen kan het leren.

Beachtennis is een samengestelde sport, zo kan het gezien worden als een combinatie van volleybal, tennis, badminton en beachball. Hoe wordt er gespeeld denk je misschien, de bal kan toch niet stuiteren? Dit klopt, de bal mag maar één keer contact maken met een speler, daarna moet hij gelijk over het net gespeeld worden. Hierdoor wordt het spel dynamisch en snel gemaakt. Door snel over en weer te spelen moet er soms snel gereageerd worden om de bal niet op de grond te laten vallen. Zodra dit namelijk wel gebeurt is dit een punt.

De bal moet over een net gespeeld worden van 1 meter 70 hoog. Waarbij het veld even groot is als een beachvolleybal veld (16 x 8 meter). De puntentelling lijkt het meest op de bekende tennis telling, waarbij er het verschil is dat er geen voordelen gegeven worden na deuce (40-40).

De tennistrainingen worden gegeven op donderdagavond van 19:30 uur tot 21:00 uur. Inschrijving is mogelijk met, maar ook zonder partner.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!